Information till mäklare

Det har bildats en samfällighet gällande VA delen i den ekonomiska föreningen. För mer information om hur långt projektet har kommit, ta kontakt med någon i styrelsen via e-post till info@hjalmsatters-samfallighet.se.

Avgiften till den ekonomiska föreningen är för 2024 2 000 kr/år, i den ingår, underhåll av allmänningar, vägar, hamnen och badplatsen m m. Nytt beslut om avgift tas på vår stämma i april.

Avgiften för samfällighetsföreningen är från och med juli 2024 525 kr/mån om någon ändring sker så tas det ett nytt beslut på vår stämma i april. Dessutom tillkommer det en avgift för VA-projektets första del, byte av våra vatten och avloppsledningar, avgiften bestämdes på en stämma under hösten 2023 till att vara 3 * 50 000 kr att betalas 31/11-2023, 31/1-2024 samt 30/9-2024. Den som äger en fastighet vid fakturans utfärdande är den som ska betala.
Det kommer också att tillkomma en avgift för byggandet av ett nytt reningsverk, VA-projektets andra del. Summan på denna vet vi i dagsläget inte då denna del av projektet inte har påbörjats, vi tror dock att den inte kommer upp i samma summa som för bytet av ledningar.

Inträde i den ekonomiska föreningen och i samfälligheten krävs av den som förvärvat en fastighet inom föreningens område. Varje ny medlem (fastighet) skall vid förvärvande betala en insats av 500 kr.

Våra stadgar för samfälligheten kan ni läsa här och för den ekonomiska föreningen här